Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina Wijn algemeen Wijn maken De wijngaard Vinificatie Druiven plukken Wijnvaten Bottelen Kurk Etiketten Druivensoorten Druivensoorten wit Druivensoorten rood Wijnsoorten Wijnsoorten algemeen Wijnsoorten wit Wijnsoorten rood Wijnsoorten rose Wijnsoorten champagne Wijnsoorten sherry Wijnsoorten port Wijn en gerechten Wijnlanden Frankrijk Romenie Zwitserland Bulgarije Beaujolais Bergerac Corbieres Corsica Cotes de Bourg Bordeaux Cotes de Castillon Cotes du Rhone Elzas Gaillac Jura Languedoc / Roussillon Loire Macon Bordeaux Cotes du Luberon Bourgogne Provence Savoie Sud - Quest Chateau Margaux Italie Abruzzo Trentino Alto Adige Toscana 

Bergerac

Bergerac is een heuvelachtig wijngebied dat grenst aan de Bordeaux en dat onderdeel uitmaakt van het departement Dordogne. De Bergerac heeft een grote culinaire traditie. Niet alleen de regionale recepten en wijnen maar ook de zwarte truffels die sinds 1973 hun eigen appellation contrôlée hebben zullen hier de oorzaak van zijn.De Appellation d’Origine Controlée wijnen worden geproduceerd onder de naam A.O.C. Bergerac. De wijnen zijn al sinds de Middeleeuwen beroemd. Ze worden van de Bordeaux-druivensoorten gemaakt. Ze zijn fruitig in de stijl van Bordeaux. De witte wijnen zijn vol en verfijnd. Het gebied is beroemd om zijn edele zoete Monbazillac die zijn eigen Appellation d’Origine Controlée heeft. Er is ook wat productie van lekkere rosé.

Bergerac



Wijninfo Harrie Claessen