Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina Wijn algemeen Wijn maken De wijngaard Vinificatie Druiven plukken Wijnvaten Bottelen Kurk Etiketten Druivensoorten Druivensoorten wit Druivensoorten rood Wijnsoorten Wijnsoorten algemeen Wijnsoorten wit Wijnsoorten rood Wijnsoorten rose Wijnsoorten champagne Wijnsoorten sherry Wijnsoorten port Wijn en gerechten Wijnlanden Frankrijk Romenie Zwitserland Bulgarije Beaujolais Bergerac Corbieres Corsica Cotes de Bourg Bordeaux Cotes de Castillon Cotes du Rhone Elzas Gaillac Jura Languedoc / Roussillon Loire Macon Bordeaux Cotes du Luberon Bourgogne Provence Savoie Sud - Quest Chateau Margaux Italie Abruzzo Trentino Alto Adige Toscana 

Corsica

Het Corsicaanse wijngebied, met zijn heel eigen bodem, klimaat en wijnstokken, brengt kwaliteitswijn voort en levert jaarlijks meer dan 90.000 hl wijn met een Appellation d'Origine Contrôlée (A.O.C.), en dan hebben we het verder maar niet over de vele uitstekende Landwijnen (250.000 hl): Vin de Pays de l 'Ile de Beauté. Er is op Corsica één enkele Appellation d'Origine Contrôlée; A.O.C. Vin de Corse. Bepaalde produktiezones hebben het recht er de naaam van de streek aan toe te voegen: Vin de Corse Patrimonio, Côteaux d'Ajaccio, Sartène, Calvi, Côteaux du Cap Corse, Figari, Porto Vecchio. De witte wijnen zijn vaak droog en hebben een zeer fijn en geurig boeket. De rosé wijnen, mooi van kleur, zijn fruitig. De rode wijnen hebben een opvallend boeket, en zijn koppig en krachtig.

Corsica



Wijninfo Harrie Claessen