Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina Wijn algemeen Wijn maken De wijngaard Vinificatie Druiven plukken Wijnvaten Bottelen Kurk Etiketten Druivensoorten Druivensoorten wit Druivensoorten rood Wijnsoorten Wijnsoorten algemeen Wijnsoorten wit Wijnsoorten rood Wijnsoorten rose Wijnsoorten champagne Wijnsoorten sherry Wijnsoorten port Wijn en gerechten Wijnlanden Frankrijk Romenie Zwitserland Bulgarije Beaujolais Bergerac Corbieres Corsica Cotes de Bourg Bordeaux Cotes de Castillon Cotes du Rhone Elzas Gaillac Jura Languedoc / Roussillon Loire Macon Bordeaux Cotes du Luberon Bourgogne Provence Savoie Sud - Quest Chateau Margaux Italie Abruzzo Trentino Alto Adige Toscana 

Savoie

Dit wijngebied ligt hooggelegen langs de noordwestelijke uitlopers van de Alpen in de buurt van het meer van Genève. Het gebied is vooral bekend om de wintersport en de heerlijke kazen, maar er wordt ook wijn geproduceerd.Bodem en klimaatHet landklimaat zorgt voor zeer koude winters en een nat voorjaar, de zomers zijn warm en het najaar redelijk warm. De bodem bestaat uit kalk, gemengd met aangeslibde grond.WijnenDit gebied heeft 23 verschillende soorten druiven, dat is erg veel voor zo'n klein gebied. Er zijn zelfs 17 Cru's binnen de appelation Vin de Savoie en 4 voor Roussette de Savoie. Net zoals in Zwitserland wordt er veel met Chasselas gewerkt, daarnaast zijn Mondeuse, Pinot Noir en Ggamay ook veel gebruikte druiven. Bekende wijnen zijn Crépy, die iets tintelend is en Apremont, vooral bekend vanwege de heerlijke combinatie met asperges.Net buiten Chambery ligt het idyllische dorpje Aprémont. In dit gebied worden de beste wijnen uit de Savoie gemaakt. De wijngaarden zijn vrij hoog gelegen op uitlopers van de Alpenreuzen die het drielandenpunt van Frankrijk, Italië en Zwitserland markeren. De wijnen die men hier maakt zijn aangenaam licht en fris. Het koelere klimaat maakt dat er in dit gebied ook uitstekende mousserende wijnen gemaakt kunnen worden.Christophe Richel heeft in de afgelopen jaren langzaam maar zeker de leiding over het bedrijf overgenomen van zijn vader Bernard. Hij doet dit met een bijna duizelingwekkend enthousiasme en een geweldig vakmanschap.

Savoie



Wijninfo Harrie Claessen