Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina Wijn algemeen Wijn maken De wijngaard Vinificatie Druiven plukken Wijnvaten Bottelen Kurk Etiketten Druivensoorten Druivensoorten wit Druivensoorten rood Wijnsoorten Wijnsoorten algemeen Wijnsoorten wit Wijnsoorten rood Wijnsoorten rose Wijnsoorten champagne Wijnsoorten sherry Wijnsoorten port Wijn en gerechten Wijnlanden Frankrijk Romenie Zwitserland Bulgarije Beaujolais Bergerac Corbieres Corsica Cotes de Bourg Bordeaux Cotes de Castillon Cotes du Rhone Elzas Gaillac Jura Languedoc / Roussillon Loire Macon Bordeaux Cotes du Luberon Bourgogne Provence Savoie Sud - Quest Chateau Margaux Italie Abruzzo Trentino Alto Adige Toscana 

Zwitserland

De wijnproductie in Zwitserland is, in tegenstelling tot de prijzen van de wijnen, niet hoog te noemen. De wijnen worden nauwelijks verhandeld buiten Zwitserland, en verlaten grotendeels niet eens het kanton waar ze geproduceerd worden. In het gebied langs de Rhône (de streken Valais en Vaud) worden enkele witte wijnen geproduceerd en lichte rode wijnen, die ook buiten Zwitserland verkocht worden. Iets verder naar het noorden, in de streek van Neuchâtel, wordt roséwijn gemaakt. DruivensoortenIn het Duitstalige gedeelte van Zwitserland worden rode en witte wijnen geproduceerd op basis van resp. de blauburgunder (pinot noit) en Duitse witte druiven. Tenslotte levert het Italiaanssprekende deel van Zwitserland in de streek Ticino nog enkele wijnen op basis van de merlotdruif

Zwitserland



Wijninfo Harrie Claessen